Nieuw jaar! Nieuwe machine! En het vertrouwde gezicht van Geert-Jan.

25 januari 2024

Nieuw jaar! Nieuwe machine! En het vertrouwde gezicht van Geert-Jan.

Vanuit een stage je ontwikkelen tot een gespecialiseerde vakman. Dat is de weg die Geert-Jan Doppenberg doorliep in de afgelopen jaren bij Rhinox. Inmiddels is de Puttenaar verantwoordelijk voor de engineering bij Rhinox en dat bevalt hem maar al te goed: “Het mooiste is dat je bij een klant op bezoek gaat en je ziet en hoort dat ze de Rhinox niet kunnen missen. Dat is uiteindelijk het doel.”

Geert-Jan studeerde werktuigbouwkunde in Zwolle op Windesheim. Vanuit die opleiding kwam hij voor zijn stage terecht bij de hoogwerker fabrikant. “Het voelde voor mij meteen goed. Tijdens mijn vakanties ging ik er ook werken, dus dat zegt genoeg. Op en naast de werkvloer is er veel plezier bij Rhinox.”

Van werkplaats tot kantoor
De werkplaats was zijn eerste werkomgeving en inmiddels zit Geert-Jan bijna volledig achter de computer op kantoor: “Ik ben begonnen in de werkplaats. Daar heb ik veel in de praktijk gedaan en geleerd. Daar pluk ik nu iedere dag de vruchten van. Als engineer kijk ik constant naar optimalisatiekansen voor de ontwikkeling van onze machines. Daarnaast maak ik 3D-tekeningen, werktekeningen en coördineer ik het R&D.”

De wens van de klant vertalen naar de techniek
Geert-Jan vertelt vol enthousiasme over zijn dagelijkse werkzaamheden: “De markt vraagt om een bepaalde hoogwerker met specifieke eisen en daar bedenk ik vervolgens een oplossing voor. Dit doe ik in samenwerking met onze sales.

We bespreken met elkaar de wensen van de klant en de ontwikkelingen in de markt
Op basis daarvan kan ik aan de slag met de optimalisatie van onze huidige machines en het bedenken en ontwerpen van nieuwe machines. Uiteindelijk is je doel om het meest maximale uit een machine te halen wat qua norm haalbaar is. Hierbij blijft veiligheid natuurlijk altijd op nummer 1 staan!”

Een duurzame én elektrische toekomst
Als je kijkt naar de huidige vraag vanuit de markt, dan is er volgens Geert-Jan een grote behoefte aan elektrische hoogwerkers: “Dat komt door de wet- en regelgeving in Nederland. Daarnaast is er sowieso veel vraag naar een duurzame en groene oplossing. Enerzijds omdat je simpelweg zonder elektrische machine niet meer op bepaalde plekken mag komen. Anderzijds omdat telkens meer bedrijven een bijdrage willen leveren aan een duurzame en groene wereld.”

De lancering van de RX16CSJ
Beide situaties zorgen voor een kans bij Rhinox vertelt Geert-Jan: “Komend jaar staat de lancering van de RX16CSJ op het programma. Dit is een hoogwerker met een werkhoogte van maar liefst 16 meter en in twee varianten te bestellen: diesel én volledig elektrisch. Zo bieden we een duurzame en groene oplossing aan onze klanten. Een belangrijke ontwikkeling waar we als bedrijf graag positief op in springen.”

Het ontwikkelen van een nieuwe hoogwerker
Als Geert-Jan eenmaal begint te praten over de nieuwe hoogwerker, dan verschijnt er een grote glimlach op zijn gezicht: “Ja het is gewoon fantastisch om daarmee bezig te zijn. Daar krijg je energie van. Als je eenmaal weet wat de vraag vanuit de markt is en de behoefte van de klant, dan wil je daar ook gewoon zo snel mogelijk mee aan de slag gaan. Nu kunnen we dit gaan realiseren met een compleet nieuwe machine en dat maakt mijn werk extra interessant en leuk!”

Voordelen van een elektrische hoogwerker
Geert-Jan vertelt dat ze onder andere aan de slag zijn gegaan met concrete wensen van de klant: “Onze hoogwerker heeft een hele fijne en proportionele bediening. Het rijden is te bedienen met twee joysticks in plaats van één joystick. Met name in de verhuurmarkt is daar grote behoefte aan.

Je kunt je voorstellen dat je dan minder snel aan een hoogwerker hoeft te wennen omdat je de machine simpelweg makkelijker kan besturen. Dit zorgt ervoor dat de klus sneller klaar is en er is minder kans op schade.”

Naast de besturing is de compactheid van de machine een groot pluspunt vertelt Geert-Jan
“De 16 meter is erg compact in de transportmodus. Op het moment dat hij van A naar B moet dan kan je hem namelijk volledig in elkaar klappen. Dat is een groot verschil met andere hoogwerkers. Daar gaat dat namelijk lastiger. Door onze compactheid is niet alleen de klus beter uit te voeren, maar ook het vervoer er naar toe.”

Nieuw jaar! Nieuwe machine!
We hoeven Geert-Jan natuurlijk niet te vragen waar hij het meest naar uitkijkt in 2024: “Ja natuurlijk de lancering van de nieuwe machine, maar er komt veel meer bij kijken dan alleen dat moment. De productie is in volle gang en daarnaast willen we onze klanten natuurlijk zo goed mogelijk blijven bedienen.

En zeker niet onbelangrijk: we hebben met elkaar ontzettend veel plezier op de werkvloer, dus dat houden we graag vast. Wat mij betreft het fundament voor nog meer succesverhalen!”

Zet de eerste stap naar een Rhinox hoogwerker
Eerst zien dan geloven? Snappen we. Zo nuchter zijn we ook. Je bent van harte welkom om onze Rhinox met eigen ogen te bekijken én in actie te zien. Weet je ons meteen te vinden als je ook gaat voor een groene en duurzame toekomst.

Bel of stuur een e-mail om een afspraak in te plannen:
Telefoonnummer: +31 85 086 9600
E-mailadres: info@rhinox-lift.com

Gerelateerde blogs