Nieuwe dealer: Handelsonderneming en montagebedrijf T en J Kooistra

19 Januar 2023

Nieuwe dealer: Handelsonderneming en montagebedrijf T en J Kooistra

Steeds meer bedrijven kiezen voor Rhinox. Om die bedrijven zo goed en snel mogelijk te bedienen is het dealernetwerk van Rhinox uitgebreid. Nieuwe dealer van dienst: Handelsonderneming en montagebedrijf T en J Kooistra uit het mooie Dokkum in Friesland.

Handelsonderneming T en J Kooistra
De handelsonderneming is gespecialiseerd in het plaatsen van stalinrichtingen en ventilatiesystemen voor in de stal vertelt eigenaar Jan Kooistra: “We leveren vanuit onze vestiging in Dokkum direct aan de klant. Met name aan de melkveehouders. Dat doen we met een compleet assortiment. Met ons team van ervaren monteurs monteren wij stalinrichting en ventilatie voor de veehouderij. We zijn inmiddels ruim 30 jaar actief in de melkveehouderij, met name op het gebied van stalinrichting.”

Webwinkel: stalinrichting.nu
Sinds 2010 is de handelsonderneming gevestigd in Dokkum. Vanaf dat moment sloeg het bedrijf ook een nieuwe weg in: “Om de klant zo goed mogelijk te bedienen zijn we met een webwinkel gestart genaamd: stalinrichting.nu Daar kun je online alle producten bekijken en bestellen. Hierdoor hebben onze klanten direct alle informatie bij de hand. Denk bijvoorbeeld aan specificaties en afmetingen.”

De zoektocht naar een hoogwerker
In de naam van het bedrijf staat het woord natuurlijk al: ‘handel’. Dat past bij Jan: “Ik ben altijd op zoek naar bepaalde producten of machines waar ik mee kan handelen. Dat vind ik leuk om te doen en het past bij onze eigen onderneming. Zo is ook de zoektocht naar een hoogwerker ontstaan.” Een hoogwerker was voor de handelsonderneming nodig voor eigen gebruik en voor de verhuur vertelt Jan: “Zo’n hoogwerker blijft zijn waarde houden, dus dat maakt het extra interessant. Ik was op zoek naar een hoogwerker op het internet en toen kwam Rhinox voorbij.”

Rhinox. Een hoogwerker van Nederlands fabricaat
Meteen was Jan enthousiast: “Ja het is sowieso een mooie degelijke machine en daarnaast is de hoogwerker van Nederlands fabricaat en dat bevalt ons. Daar heb je direct een goed gevoel bij” Uiteraard heeft Jan eerst de hoogwerker zelf geprobeerd: “Ja het is fijn om even het een en ander in de praktijk te brengen. Dan heb je er tenminste een goed beeld bij”

“Ik merkte meteen dat ik de hoogwerker snel, vloeiend en makkelijk kon besturen. Dat is belangrijk voor ons werk bij de stallen. Daarnaast heb je in de werkbak genoeg ruimte om spullen mee naar boven te nemen. Ook is het erg handig dat je de machine zelf kunt tanken. Dat maakt het ook weer extra praktisch. Wat dat betreft was er wel sprake van een goede eerste klik’ vertelt Jan met een knipoog.

Dealer van Rhinox
Na de aanschaf van de Rhinox ontstond het idee om dealer te worden: “Ik zat er al een tijdje over na te denken om er nog iets bij te doen. Toen we samen met Arjan Liefting aan tafel zaten ging het balletje rollen. Dealer zijn van zo’n mooie hoogwerker past bij onze handelsonderneming. We hebben er zelf baat bij en we kunnen extra van toegevoegde waarde zijn voor onze klanten. Daarnaast had Arjan nog geen dealer in Friesland, dus wat ons betreft een win-win-situatie!”

Die win-win-situatie wil Jan graag dit jaar glans geven: “We zijn inmiddels een paar weken onderweg in 2023. Dat zorgt ook weer voor focus. 2022 afgesloten en doorpakken in 2023. Met onze eigen organisatie en uiteraard gaan we voor een succes met Rhinox. Mochten er geïnteresseerden de hoogwerker een keer willen testen, dan zijn ze natuurlijk van harte welkom in Dokkum!”

Verwandte Blogs